Winkelman, Keurslager

Barbecuepakketten

Maak uw feestje compleet met onze barbequepakketten. Er is voor ieder wat wils, dus zegt u het maar...

Kinderpakket

€ 5,95 per persoon

  • BBQ worst
  • Gegaarde hamburger
  • Kip-/varkenssaté
  • Stokje gehaktballetje, knakworst, ananas

Normaal BBQ pakket

€ 7,50 per persoon

  • Saté
  • Gegaarde hamburger
  • BBQ worst
  • Gemarineerde speklap

Luxe BBQ pakket

€ 10,50 per persoon

  • Varkenshaassaté
  • Shaslick
  • Megaburger
  • Minute steak
  • Procureurstea

BBQ pakket zonder varkensvlees

€ 9,00 per persoon

  • Lamskotelet
  • Megaburger
  • Minutesteak
  • Gegaarde reuze kipspies
  • Kipschijf

BBQ Compleet

Normaal pakket € 10,50 per persoon
Luxe pakket € 14,00 per persoon

  • Opgemaakte salade
  • Rauwkost
  • 2 sauzen 
  • Stokbrood

Extra

  • Vanaf 15 personen komt de BBQ er GRATIS bij (wel € 15,- voor gas).
  • Schoonmaakkosten € 25,- 
  • Statafelverhuur € 5,- per tafel 
  • Luxe partytent € 30,- per tent
  • BBQ-verhuur los € 35,- (incl. gas) 
  • Bestek en borden € 1,- per persoon

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Winkelman, Keurslager

Zonstraat 34
7521HH Enschede
0534307755

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 20:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten