Botermals rundvlees

Een goede huisvesting in combinatie met gezonde voeding van runderen zorgt voor een mooi eindproduct, puur en eerlijk rundvlees. En daarom werken wij samen met een aantal boeren die het dierenwelzijn verankerd heeft in hun bedrijfsvoering. Het rund waar wij veel mee werken is het Verbeterd Roodbonte ras en het Belgisch Wit/Blauwe rund.

Onze boeren hebben het welzijn van de runderen hoog in het vaandel staan. De runderen lopen zomers buiten (veelal op de Veluwse gebieden en Betuwse polders) en wanneer ze op stal gaan zijn dit ruime schone stallen waar runderen op een dik ligbed van stro kunnen liggen. De kalfjes gaan gewoon met de koeien mee de wei in en drinken moedermelk. Een natuurlijk proces van opgroeien.

Rundvlees
Runderen

De runderen krijgen veelal een combinatie van verschillende soorten voer te eten, namelijk maïs, mestbrok, aardappels en bieten. Allemaal natuurlijke niet gemodificeerde ingrediënten. Deze eigen kijk op een gevarieerd voedingspatroon zorgt voor een rund dat graag eet en gelijkmatig zijn punt van rijpheid bereikt. Het resultaat van een eerlijk en smakelijk stukje mals rundvlees.

De dikbil runderen hebben een forse bespiering, maar zijn fijn van structuur. Echt een exclusief stukje rundvlees: constant van kwaliteit, de juiste vlees/vetverhouding met veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Niettemin is het door de juiste rijpheid ook heel smaakvol.

Winkelman, Keurslager

Zonstraat 34
7521HH Enschede
0534307755

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten